Snif, snif... hatsjoe! Veel mensen hebben rond deze tijd van het jaar last van verkoudheid of zijn vatbaarder voor de griep. Wapen jezelf met een extra sterke weerstand door het eten van deze soep. Niet alleen lekker, ook nog eens hartstikke goed voor je.
Werken aan je weerstand was nog nooit zo lekker.
Gemberbouillon met garnalen
Personen: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
- 100 gr garnalen of rivierkreeftjes
- 6 dl kippenbouillon (tablet of uit pot, dan wel eerst ontvetten)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras
- 1 el sojasaus less salt (Kikkoman)
- 1 geroosterd noriblad (Japanse zeewier)
- stukje verse gemberwortel van ca. 4 cm
peper
- Frylight bakspray
Bereiding:
Snipper het teentje knoflook, de ui en de gember fijn. Hak de citroengras in 2-3 stukken. Snijd het noriblad in dunne reepjes. Spray wat Frylight bakspray in een diepe pan en bak het knoflookteentje, rode ui en de gember 2-3 minuten op laag vuur. Voeg de bouillon en de citroengrasstukken toe, breng aan de kook en laat ca. 30 minuten op laag vuur trekken. Breng op smaak met de sojasaus en wat peper. Voeg net voor het serveren de garnalen toe maar laat de soep niet meer koken. Garneer met de noriblad reepjes.
Tip: de kippenbouillon kan eventueel ook vervangen worden door groentebouillon. Eet je de soep het liefst als maaltijdsoep? Voeg dan na 15 minuten 150 gram fijngesneden spitskool en 100 gram in reepjes gesneden shiitakes toe aan de bouillon.
Wil je je weerstand nog een extra zetje geven? Slink dan dagelijks een supplement Mood & Energy, voor een energieke start van je dag en een gebalanceerde gemoedstoestand.
Volg jij NewFysic al op
Facebook en
Instagram?
Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.