Zo kom je de Paasdagen lekker en gezond door

Zo kom je de Paasdagen lekker en gezond door

De Paasdagen kunnen een uitdaging zijn, als je op je gewicht probeert te letten. Toch kan het - met wat aanpassingen - een heerlijk weekend worden met lekker eten en veel gezelligheid. Met de volgende tips kom je de paasdagen lekker en gezond door. En vergeet niet een beetje te genieten!

1. Een goede start is een goed en voedzaam ontbijt

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat de motor goed op gang komt en verhoogt hierdoor je stofwisseling. Daarbij is het belangrijk de juiste verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten te nemen. Je voelt je hierdoor langer fit en energiek.

2. Eet voldoende en vergeet tussendoortjes niet

Door regelmatig te eten houd je de motor op gang. Het is daarom goed om verdeeld over de dag meerdere kleine porties te eten. Met vijf tot zes kleine maaltijden houd je je metabolisme constant.

3. Zorg voor een gezonde lunch en maak deze extra lekker en vrolijk met kleurrijke groenten

Beleg je volkoren cracker/boterham met magere vleeswaren, gerookte zalm of maak een heerlijke zelfgemaakte tonijnsalade. Voeg daar wat extra plakjes tomaat, komkommer, radijsjes of reepjes paprika en wat verse kruiden aan toe en je hebt een heerlijke lunch. Ook kun je kiezen voor een lekkere groentesoep of een maaltijdsalade.

4. Drink maximaal 1 glas wijn en kies verder voor thee, water of Spa rood

Kies bij voorkeur droge witte of rode wijn en probeer bij elk glas twee glazen water te drinken. Maak je water extra lekker door er wat verse munt, gember, komkommer of wat vers fruit (citroen/sinaasappel) in te doen.

5. Probeer tijdens de paasdagen wat extra te bewegen.

Maak een wandeling, ga bijvoorbeeld lekker naar het bos. Of pak in plaats van de auto de fiets om bij je vrienden of familie te komen.

6. Een lekker paasontbijtje bevat een eitje!

Eieren zijn gezond, ook tijdens de Paasdagen. Eieren leveren veel eiwitten en diverse waardevolle vitamines en mineralen zoals vitamine A, B2, B12, D, E en de mineralen ijzer, fosfor en selenium. Ze bevatten niet veel calorieën en zorgen voor een vol gevoel. Daarnaast zijn ze lekker en kun je er volop mee variëren (gekookt, gebakken, omelet). Kortom: genoeg redenen om wat vaker te kiezen voor een eitje. Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da's best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk. Foto: Ben Duchac via Unsplash