Feit of fabel: van een rood bord eet je minder

Feit of fabel: van een rood bord eet je minder

Als dit toch eens zou werken: standaard minder eten vanwege de kleur van je bord. Dan zouden we allemaal een nieuw rood servies aanschaffen, toch? Gezondheidsdeskundige Bart legt uit hoe het zit. Het Amerikaanse magazine Appetite deed er onderzoek naar.

Kopje thee

De onderzoekers verzamelden een groep van 41 proefpersonen. Allereerst serveerden ze de groep een kop thee. De ene helft dronk de thee uit een rood, en de andere helft uit een blauw kopje. De proefpersonen die thee uit een rode kop geserveerd kregen, dronken minder.

Koekjes

Vervolgens werd het onderzoek nog eens dunnetjes overgedaan, ditmaal met rode en blauwe borden waarop koekjes lagen. Je raadt het misschien al: op de blauwe borden waren de koekjes gauw op, terwijl op de rode borden koekjes bleven liggen. De onderzoekers denken dat rood servies ervoor zorgt dat je minder eet, omdat we bij deze kleur aan gevaar, een verbod of stoptekens denken. En, moeten we nu allemaal aan het rode servies? Nou, ik zou zeggen: alleen als het je smaak is. Zorg er gewoon voor dat je er een gezonde en gevarieerde levensstijl op na houdt, dan kun je dat koekje als het goed is ook gewoon laten liggen. Kun jij je niet altijd aan je persoonlijk voedingsplan houden, bijvoorbeeld omdat je vaak uit eten gaat? Maak dan gebruik van het No Regret supplement, dan worden koolhydraten en vetten minder opgenomen en kun je toch gewoon genieten van je maaltijd. Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin. Foto: nikldn via Unsplash